Nasjonalt studie forsøker å bremse utviklingen av Parkinsons sykdom

Studien heter NOPARK og har som formål å undersøke om behandling med nikotinamid ribosid (NR) kan forsinke eller stoppe sykdomsutviklingen hos pasienter med Parkinsons sykdom. Det vil i så tilfelle være den første medisinen med slik effekt.

NOPARK ledes av en forskningsgruppe ved Neuro-SysMed senteret på Haukeland Universitetssykehus, men flere sykehus deltar fra hele landet, slik at pasienter fra hele Norge kan være med i studien. Pasienter oppfordres til å kontakte studiesykepleier, som igjen vil etablere kontakt mellom pasienten og nærmeste sykehus som driver studien. Selv om dette ikke er sykehuset pasienten sogner til kan man likevel delta. Ved å følge linken i dette innlegget kommer du rett til informasjonsiden for studien, og finner kntaktinformasjon ved å trykke "kontakt". Haukeland sykehus vil da håndtere henvendelsen og hjelper deg videre til det utprøvende sykehuset som ligger nærmest ditt hjemsted.

Nettsiden til studien finner du her: https://medhjelper.com/parkinson

Av Gaute NæspePublisert 30.01.2023

Kontaktpersoner

Tone Skår, prosjektleder
tsk@visinnovasjon.no

Kjell-Morten Myhr, Senterleder Neuro-SysMed
kjell-morten.myhr@helse-bergen.no

Neuro-SysMed

Kjell-Morten Myhr, Senterleder Neuro-SysMed
kjell-morten.myhr@helse-bergen.no

Haukeland universitetssjukehus, Gamle Hovedbygg
Jonas Lies vei 71
5053 Bergen

Neuro-SysMed

Følg oss

Dette nettstedet bruker cookies for å samle inn anonymisert brukerstatistikk slik at vi kan gi deg den beste opplevelsen og relevant innhold. Les mer